Van der Mark naar Ten Kate Junior Team

Het Ten Kate Junior Team heeft de line-up voor 2011 rond. In het Europees Kampioenschap Superstock 600 gaat de Nederlander Michael van der Mark op de Ten Kate Honda CBR600RR de eer hoog houden voor het team van Ferry Schoenmakers. De Italiaan Luca Verdini heeft deze taak in de FIM Cup Superstock 1000 met de Ten Kate Honda Fireblade.

Van der Mark maakte dit jaar, tijdens de slotrace op Magny-Cours, zijn debuut in de kleuren van het Ten Kate Junior Team. Hoewel de Rotterdammer op dat moment slechts drie keer met een viertakt gereden had, wist hij zich zeer goed staande te houden in het competitieve veld van het Europees Kampioenschap Superstock 600. Van der Mark werd uiteindelijk zevende op slechts drie seconden van het podium. De Nederlander stapte in 2005 voor het eerst op een wegracemotor en wist zonder enige ervaring probleemloos in de top van de Junior Cup mee te komen.

Na twee titels in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc (2008/2009) waagde Van der Mark de sprong richting het Wereldkampioenschap 125cc. Doordat de constructeur zich halverwege het seizoen terugtrok, kwam er echter een abrupt einde aan de opwaartse lijn van de Rotterdammer. Met de overstap naar het Ten Kate Junior Team moet deze stijgende lijn verder ingezet worden.

Michael van der Mark (18 jaar): “Ik ben echt super blij dat ik komend seizoen voor het Ten Kate Junior Team uit kom. Afgelopen seizoen was er eentje met veel ups en downs. Gelukkig kreeg ik van Ferry Schoenmakers de kans om op Magny-Cours te rijden tijdens de laatste race van het Europees Kampioenschap Superstock 600. Dat ging hartstikke goed en was een super ervaring. Toch ben ik voorzichtig met voorspellingen, ik wil namelijk eerst zien wie er nog meer in de Superstock 600 gaan rijden. De komende periode ga ik hard trainen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen!”

Ook Luca Verdini scoorde zijn eerste grote successen in de 125cc met als hoogtepunt het behalen van de Italiaanse titel. Vervolgens stapte Verdini over naar de Stock-klassen waarin hij telkens positief van zich liet spreken. In 2010 werd hij op een Honda CBR1000RR Fireblade tweede in het sterk bezette Italiaanse Superstock 1000 kampioenschap. De inwoner van Pesaro heeft ook al een aantal keer als wildcard meegereden in de FIM Cup Superstock 1000.

Luca Verdini (25 jaar): “Ik ben erg trots dat ik komend seizoen voor Ten Kate Junior rij. Het is een grote kans om mij te bewijzen in het WK Superbike-paddock. Ten Kate is zonder twijfel het belangrijkste en grootste team in dit rennerskwartier. Om daar deel van uit te mogen maken, is geweldig. Komend seizoen wil ik in de top-3 van het kampioenschap eindigen en veel podiumplaatsen behalen. Ik ga alles geven om dit te realiseren.”

Teammanager Ferry Schoenmakers: “Met Michael van der Mark en Luca Verdini hebben we twee rijders die in de top mee kunnen rijden. Zowel Verdini als Van der Mark hebben veel ervaring. Ik ben erg blij dat we onze teamsamenstelling nu al rond hebben, want op deze manier kunnen we ons perfect voorbereiden op het nieuwe seizoen. Daarnaast is het goed dat we voor het eerst een Nederlandse coureur in het EK-team hebben. Hopelijk geeft dit een positieve boost aan de nationale wegrace. Voor de eerste race gaan we nog een aantal keer testen. Waar en wanneer wordt later bekend gemaakt. Ik kijk in ieder geval met heel veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.”

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?