Van der Mark wint! UPDATE

UPDATE 18-4-2011

BERICHT 16-4-2011
Michael van der Mark heeft de EK Superstock 600-race gewonnen! De Nederlander, startend vanaf de derde plaats, kwam perfect van zijn plek en ging als tweede de bocht in. Daarna volgende een fascinerend gevecht met de Australiër Jed Metcher en de Fransoos Romain Lanusse waarin alle drie de rijders een aantal ronden aan de leiding reed.

Van der Mark liet zich echter niet gek maken en sloeg met nog een paar ronden te gaan toe. Doordat de Rotterdammer erg snel was op het laatste gedeelte van het TT Circuit wisten Metcher en Lanusse niet meer voorbij te komen bij het aanremmen van de beslissende GT-chicane en kon het feest op Assen beginnen.

Van der Mark: “Na mijn goede start wist ik dat ik kon winnen maar makkelijk was het zeker niet. Het duel met Jed en Romain was fel, gelukkig kon ik aan het einde een gaatje slaan en zo de winst binnenhalen. Het voelt echt geweldig om voor mijn thuispubliek te winnen! Het seizoen is echter nog lang dus ik kijk alweer vooruit naar Monza. Dat circuit ken ik niet maar ik denk dat het geen probleem gaat worden en dat ik ook daar vooraan kan rijden.”

Tristan Lentink werd indrukwekkend veertiende nadat hij lang moest revalideren vanwege zijn verschrikkelijke startcrash tijdens een Dutch Supersport-race. Tony Coveña kende een moeilijk weekend dat hij helaas buiten de punten (18e) afsloot.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.