Varsselring aangepast

Stratencircuits liggen de laatste tijd fel onder vuur. Zeker nadat onder andere Joey Litjens en Rob Hakvoort in 2009 zwaar ten val kwamen op de Varsselring. Daarnaast verkiest een aantal coureurs ervoor om helemaal niet meer te rijden op de stratencircuits van Hengelo en Oss omdat ze het te gevaarlijk vinden. Tijd voor actie. En dat is precies wat de Hamove, organisator van de race op de Gelderse Varsselring, doet.

Deze vereniging kijkt al jaren kritisch naar de Varsselring en stelt alles in het werk om, zoals dat zo mooi heet, op een verantwoorde wijze nog jarenlang ONK-races te kunnen organiseren. Bewijzen daarvan zijn onder andere de grindbak en de kunstmatige chicanes. Voor de races van komend jaar is er gras ingezaaid aan de buitenkant van de razendsnelle knik voor de afsluitende Molenbocht. Daarnaast zullen ook een aantal obstakels, zoals bomen, paaltjes en andere narigheid, verwijderd zijn.

Hier blijft het echter niet bij. Voor 2010 staat nog meer op de rol. Onder andere het start-finish gedeelte wordt onderhanden genomen. Deze aanpassingen kunnen om vergunningtechnische redenen helaas niet gerealiseerd worden voor de races van dit jaar. Zelf oordelen? Hemelvaartsdag 13 mei en op zaterdag 15 en zondag 16 mei worden de ONK- en Internaltionale Wegrace verreden op de prachtige Varsselring.

Meer info: www.hamove.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.