Veneman en Van Ginhoven bij RAC Racing

RAC Racing gaat in het seizoen 2011 van start met twee Nederlandse coureurs: Barry Veneman en Ghisbert van Ginhoven. De coureurs komen uit in het IDM kampioenschap op de BMW S1000RR. Behalve de nieuwe teamsamenstelling, krijgt RAC Racing nu ook extra technische ondersteuning en fabrieksupport van Dunlop, Akrapovic en WP suspension.

Met dit verbeterde pakket heeft RAC Racing de lat hoog gelegd. Doel voor dit jaar is de titel in het IDM Superbike. De focus ligt op het Duitse kampioenschap, maar daarnaast worden er ook zoveel mogelijk ONK races verreden. De voorbereidingen in de werkplaats in Emmen zitten er grotendeels op. Na een shakedown test in januari, waar de nieuwe WP vering voor het eerst op het circuit getest is, zit het team momenteel in Spanje. Hier treffen zij de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, die voor RAC Racing begint op 3 april tijdens de eerste ONK wedstrijden van het seizoen op het TT circuit in Assen.  

Veneman: “Dit jaar ga ik van start met een nieuw team, nieuwe mensen, met nieuwe instellingen en ideeën. Tijdens de eerste test in januari hebben we al kennis kunnen maken met elkaar en met elkaars werkwijze. Het is altijd even weer wennen in een nieuw team. We hebben tijdens de test verschillende ideeën uitgewerkt en daar ben ik blij mee. Ik heb voor het eerst sinds tijden weer met Dunlop’s gereden, een overstap is altijd even spannend maar ik kon snel vertrouwen vinden en de banden geven een gevoel waar ik zeer over te spreken ben.”

“Een groot voordeel van het komende seizoen is dat ik de motor helemaal naar wens heb kunnen samenstellen. Ik rijd nu met materiaal dat goed bij me past en dat niet uit louter commerciële redenen gekozen is. Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee sterk voor de dag zal komen. Het pakket waar ik mee rijd is echt goed. Mijn doel is dan ook om dit seizoen met RAC Racing de titel in het IDM kampioenschap te behalen. Ik werk weer samen met mijn vaste monteurs uit het WK-team en dat brengt mij veel rust en vertrouwen want we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is ook leuk dat we weer een aantal races in Nederland gaan rijden. Ik heb heel veel zin in het seizoen en ben erg gemotiveerd om goede dingen te laten zien.”

Van Ginhoven: “Ik kijk erg uit naar het komende seizoen. Ten opzichte van vorig jaar heeft het team een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. De teamsamenstelling, de techniek en de fabrieksondersteuning bieden ons weer nieuwe mogelijkheden en die wil ik zo goed mogelijk benutten. Ik heb me samen met mijn personal trainer heel goed voorbereid op dit seizoen waardoor ik er fysiek goed voor sta. Afgelopen jaar, toen ik de overstap maakte naar BMW, is heel goed verlopen.”

“Ik hoop dan ook dat we de draad weer op kunnen pakken vanaf het punt waar we vorig jaar gestopt zijn. Als we de stijgende lijn dit jaar voort kunnen zetten zijn we goed op weg om mooie resultaten neer te zetten, vooral als mijn starts nu ook goed gaan. Het is leuk om samen met Barry in een team te zitten en ik denk dat we nu een mooi team hebben voor Nederland. In januari hebben we met name de vering getest en daar was ik meteen al tevreden over. In Spanje gaan we de nieuwe vering weer testen en werken we verder aan een goede basissetting. Ik heb er in elk geval heel veel zin in en kan niet wachten tot het seizoen begint!”

Evert Slager, teammanager: “Het is de afgelopen tijd rustig geweest rondom RAC Racing maar dat houdt niet in dat we stil gezeten hebben. Direct na afloop van het seizoen 2010 zijn we al begonnen met de voorbereidingen op het komende seizoen. De komst van Barry is voor het hele team een geweldige opsteker en voelt als een groot compliment voor wat we tijdens het eerste seizoen met Ghisbert hebben weten te bereiken. De veranderingen binnen het team alpha Technik hebben ervoor gezorgd dat we het komend seizoen nog meer onze eigen koers gaan varen en een nog sterker pakket hebben kunnen samenstellen voor de BMW S1000RR.”

“Zo kunnen Barry en Ghisbert het komende seizoen naast de technische ondersteuning van BMW ook rekenen op fabriekssteun van Dunlop, Akrapovic en WP suspension. Dit in combinatie met de ondersteuning van al onze andere partners moet er voor zorgen dat de twee RAC Racing coureurs het komende seizoen een geduchte concurrent zijn voor de top in het IDM Superbike kampioenschap.”

“Ik zie het nieuwe seizoen met heel veel vertrouwen tegemoet, zowel op het circuit als in de paddock waar we ook dit seizoen tijdens de raceweekenden weer de gezinnen van de Stichting Racen tegen Kanker mogen verwelkomen en hun een lach op het gezicht hopen te kunnen bezorgen. Het is hartverwarmend om als team iets te kunnen en mogen betekenen voor deze gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker en die hierdoor vaak een hele andere race voor de boeg hebben.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.