Verbetering voor Tristan Lentink

De Supersport-coureur Tristan Lentink liet tijdens de Dutch Supersportrace op het TT Circuit Assen bij de start per ongeluk zijn koppeling schieten, wat resulteerde in een afslaande motor. Terwijl de jonge coureur nog net zijn hand omhoog kon doen, werd hij geraakt door een achteropkomende rijder. Hierdoor kwam Lentink ten val wat resulteerde in nog meer ellende. Hij werd namelijk vervolgens overreden door een andere coureur en hierdoor liep Lentink ernstige verwondingen op waardoor hij in het ziekenhuis belandde. En daar ligt hij nog steeds.

Tristan Lentink kreeg onlangs bezoek van een aantal revalidatiespecialisten, die hem moeten helpen met zijn herstel. Hij doet nu verschillende oefeningen om zijn spieren weer fit te maken. Zo oefent hij met gewichten voor zijn armen en krijgt hij oefeningen voor zijn benen. Zijn herstel verloopt verbazingwekkend erg voorspoedig, maar door de gebroken bekken zal hij nog enkele weken in het ziekenhuis moeten blijven. Als er geen complicaties optreden mag de 18-jarige Supersport-coureur dinsdag worden overgebracht naar een revalidatiekliniek in zijn eigen woonplaats.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.