Verbouwing Silverstone nadert voltooiing

De verbouwing van het circuit van Silverstone verloopt zonder problemen, meldt GPUpdate.net. Zo heeft Richard Phillips, de algemeen directeur van Silverstone, dinsdag laten weten. De baan, waarop dit jaar de Formule 1 en de MotoGP rijdt, moet eind maart klaar zijn.

“De werkzaamheden verlopen volgens schema”, vertelde Phillips. “Ondanks dat het weer soms verschrikkelijk is, wordt er rond de klok gewerkt om het circuit op tijd af te krijgen. De gedeelten bij Brooklands en Woodcote zijn inmiddels klaar, waaronder ook een nieuwe uitloopstrook bij de ingang van de pitstraat. Ook de nieuwe secties bij Abbey, het Arena Complex en National Straight beginnen al aardig vorm te krijgen.”

De eerste races op het vernieuwde circuit zijn in het weekend van 1 en 2 mei. Dan is er een ronde in het FIA GT1-kampioenschap op de baan in Northamptonshire.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.