Verhoeven tweede in negende etappe

Frans Verhoeven is dinsdag in de negende etappe van de Dakar Rally tweede geworden. De Nederlandse motorcoureur, een dag eerder nog ver achterop geraakt door pech met zijn BMW, hoefde in de 235 kilometer klassementsproef in de buurt van de Chileense plaats Copiapo alleen de Amerikaan Jonah Street (Yamaha) voor zich te dulden. Het verschil was ruim 3,5 minuten. De Fransman David Casteu (Sherco) finishte als derde.

In de algemene rangschikking veranderde niet veel. De Spanjaard Marc Coma blijft leider, maar zijn voorsprong op de Fransman Cyril Despres slonk met een minuut tot 8.14. De Chileen Francisco Lopez, derde op 23.33, verloor opnieuw tijd.

Overall zijn de KTM-crossers Henk Knuiman (twaalfde) en Teus Visser (dertiende) de beste Nederlanders. In het onderling vergelijk was de eerste dinsdag de beste. Hij finishte als zeventiende op 11.40 en heeft nu welgeteld 51 seconden voorsprong op Visser.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?