Vleugels op de Ducati GP-machines

Casey Stoner had eerder dit seizoen veel problemen met de voorkant van de Ducati en schoof bijna elke race de baan af. Het MotoGP fabrieksteam van Ducati heeft de Desmosedici GP10 nu uitgerust met een heuse set vleugels. Deze vleugels zouden zijn aangebracht onder de witte Desmosedici-stickers. Hierdoor wordt de voorkant van de motor meer tegen het wegdek aangedrukt, waardoor de motor in de bochten beter te controleren is. Ook helpen deze vleugels om de wheelies te onderdrukken.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?