Voorlopige pole voor Schouten

Op het TT-circuit in Assen vindt dit weekend de zevende wedstrijd voor het Internationale Deutsche Motorradmeistershaft (IDM) plaats. Raymond Schouten, die afgelopen weekend de Dutch Supersport titel veilig stelde, noteerde tijdens de eerste kwalificatie training de eerste tijd en staat op de voorlopige pole position voor de race van zondag.

Schouten:” Het was een drukke week. Mijn Yamaha R6 had na de valpartij in Francorchamps veel schade opgelopen en we, mijn vader Mar in het bijzonder, zijn erg druk bezig geweest om de motorfiets weer op tijd klaar te hebben voor de eerste vrije trainingen van vanochtend. De trainingen vandaag verliepen nog niet volgens plan, de voorkant van de motorfiets voelt niet goed aan en ik heb veel last van chatter.”

“Ik was dan ook verbaasd dat ik de snelste tijd kon noteren. We gaan nu een plan bedenken voor morgen en ik hoop dat mijn motorfiets dan beter aan zal voelen, de top gaat erg hard en morgen zal het een stukje sneller moeten. Ik zit lekker in mijn vel en heb zin in morgen.”

Kijk voor alle uitslagen op www.idm.de.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.