Voorlopige startlijst Superstock 1000

Niet één maar twee landgenoten staan er op de voorlopige startlijst van het EK Superstock 1000-kampioenschap. Hoewel…. Naast Roy ten Napel wordt namelijk ook Marcus Reiterberger gezien als Nederlander. Wat is dat nu? Hebben we iets gemist en heeft Reiterberger zijn Duitse paspoort omgewisseld? Helaas niet. Ten Napel zal dus in zijn eentje met nummer 71 de eer van ons land hoog moeten houden.

Het is een goed gevuld startveld met maar liefst dertig deelnemers die het komende seizoen voor de punten gaan strijden. Yamaha is met twee rijders maar dun vertegenwoordigd, terwijl BMW aan de andere kant met acht coureurs de plekken maar wat graag opvult.  Opvallend aan de deelnemerslijst is dat KTM nergens te vinden is. Het GoEleven-team heeft de drie RC8-machines ingeruild voor twee Kawasaki ZX-10R’s. Hiermee is het WK Superbike-plan van de Oostenrijkers definitief van tafel. Onder de vele Italianen is Luca verdini degene die uitkomt voor het Nederlandse Ten Kate Junior Team.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.