Vos klaar voor finale

Komend weekend worden op het TT Circuit van Assen de laatste twee bloedstollend spannende wedstrijden in het Dutch Superbike verreden. Nog drie (!) coureurs, waaronder Arie Vos, maken kans op de titel. In de netto tussenstand, iedereen mag het slechtste resultaat van het seizoen schrappen, heeft Honda-rijder Danny de Boer 135 punten. Vos Oss Motoren Racing Team-coureur Arie Vos staat echter maar drie punten achter zijn merkgenoot. Bob Withag (Yamaha) maakt theoretisch gezien ook nog kans op de titel al is zijn achterstand met tot nu toe 114 behaalde punten vrij groot.

Op voorhand staat dus al vast dat het twee keer veertien ronden nagelbijten wordt. Het blijft zeer waarschijnlijk zelfs spannend tot aan het einde want het Dutch Superbike rijdt tijdens de MOTO73 Race of the Champions maar liefst twee wedstrijden. In totaal zijn er dus nog vijftig belangrijke punten te verdelen. 
 
De laatste races werden door het wegvallen van het dubbele programma op Mettet half augustus verreden. Vos kende tijdens het natte weekend op Spa-Francorchamps veel tegenslag. In de eerste manche wist hij nog knap tweede te worden maar gedurende de tweede heat kwam de Ossenaar zwaar ten val. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis van Verviers bleken de blessures gelukkig mee te vallen. Met enkel een zware hersenschudding en veel blauwe plekken kwam de vijfvoudig Nederlands kampioen goed weg. Ondanks de onverwacht lange herstelperiode is Vos helaas nog steeds niet de oude. Aan strijdlust heeft de Ossenaar niet ingeboet.

Om het mindere weekend in de Belgische Ardennen weg te spoelen, reed Vos begin september op Hockenheim een circuitdag. Afgelopen weekend stond hij op datzelfde circuit aan de start in het IDM, het Duitse Superbike-kampioenschap. Met een tiende en dertiende plek was de altijd naar perfectie strevende Vos niet tevreden. Belangrijker was echter dat hij weer de nodige kilometers maakte. Gezien het kleine verschil tussen De Boer en Vos kan elk detail het onderscheid maken. De ervaren eigenaar van Vos Oss Motoren weet dit als geen ander.
 
Vos: “Natuurlijk had ik graag iets verder naar voren gezeten tijdens het IDM op Hockenheim maar dat zat er jammer genoeg niet in. Het belangrijkste was echter dat alles heel gebleven is en dat ik veel kilometers heb kunnen maken. Na mijn drie crashes op Francorchamps had ik enkel een circuitdag in de benen. Nu is het vertrouwen helemaal terug. Wel heb ik nog steeds last van mijn hoofd. Desondanks kijk ik met veel zekerheid uit naar de MOTO73 Race of the Champions. Het wordt zonder meer een prachtig weekend voor de toeschouwers want ook in de andere klassen is nog niet alles beslist!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?