Vos mist pole Bahrein op haar na

Na de vierde startplaats tijdens de  8 Hours of Doha heeft Arie Vos in Bahrein voor nog veel meer opschudding gezorgd in het WK Endurance-rennerskwartier. De Ossenaar eindigde in de kwalificatie voor de Bahrain 6 Hour Bike Festival op een tweede plek. Even leek het er zelfs op dat het RMT #21 Racing Team voor het eerst van pole zou vertrekken maar dat was gerekend buiten Steve Martin.

De voormalig WK Superbike-coureur was in zijn allerlaatste ronde 0.2 seconde sneller dan de Ossenaar. Natuurlijk zorgde dit kortstondig voor een teleurstelling bij Vos en de andere teamleden van RMT maar al snel realiseerde iedereen zich dat het wederom een topprestatie was van de vijfvoudig Nederlands kampioen.

Vos: “Lange tijd leek het erop dat we de pole position zouden pakken maar op het allerlaatste moment ging Steve Martin nipt onder mijn tijd door. Als sportman baal je dan maar we moeten realistisch en gelukkig zijn, dit is opnieuw een zeer indrukwekkende prestatie van het hele team! Want hoewel de race van komend weekend niet telt voor het kampioenschap, is bijna iedereen aanwezig. Veel dank gaat uit naar Pirelli.”

“De Italianen hebben ons banden gegeven met ongekend veel grip én een lange levensduur. Door deze ideale combinatie konden we gedurende een lange periode snelle tijden rijden en dat resulteerde bijna in de eerste startpositie. Viktor Kispataki staat gelukkig niet ver achter mij waardoor het er erg goed uitziet voor de race van morgen. Doordat Didier van Keymeulen naar huis is moeten we de zesuurs met z’n tweeën volbrengen. Natuurlijk is dat geen probleem al rijden we morgen wel een stint meer dan tijdens de 8 Hours of Doha. We gaan opnieuw voor een goed resultaat en gezien het verloop van de afgelopen twee dagen zit dat er zeker in!"

Foto: Petra Sövegjártó

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL