Vos naar BMW

Arie Vos rijdt komend seizoen in de kleuren van het Rotterdamse detacheringsbedrijf Labour Force op de BMW S1000RR. Met deze combinatie van Labour Force en Vos Oss Motoren wil Vos de nipt verloren 2010 Dutch Superbike-titel terugveroveren. Hoewel het een nieuw avontuur is, kijkt de vijfvoudig Nederlands kampioen vol vertrouwen uit naar het nieuwe race jaar.

Afgelopen seizoen kwam Arie Vos in contact met Joop Wijnen, directeur en eigenaar van Labour Force. Dit Rotterdamse bedrijf is een detachering bureau, gespecialiseerd in de petrochemie. Joop Wijnen, zelf fanatiek motorrijder met veel circuitervaring, raakte als snel enthousiast door de gesprekken met Remco en Arie Vos.

“Tijdens het bijwonen van de Race of Champions op Assen ben ik nog enthousiaster geworden. In gesprekken die volgden, is besloten om Labour Force te linken als hoofdsponsor aan Arie Vos. Het Vos Oss Racing Team zal volgend seizoen dan ook verder gaan onder naam Labour Force Racing Team.”

Arie Vos: “In goed overleg met Joop Wijnen, directeur en eigenaar van mijn nieuwe hoofdsponsor Labour Force, heb ik besloten over te stappen naar BMW. Tijdens de 6 uren van Spa op Francorchamps kreeg ik voor het eerst de kans om de S1000RR te rijden. Hoewel het een kortstondige kennismaking was, voelde alles meteen goed aan. De Duitse Superbike reed zo ongekend soepel en makkelijk. Vanaf dat moment ben ik gaan nadenken over een eventuele overstap. Toen Joop Wijnen van Labour Force, zelf ook zeer regelmatig op het circuit te vinden, met precies hetzelfde verhaal kwam over de S1000RR hebben we de knoop doorgehakt.”

Naast de nieuwe hoofdsponsor Labour Force kan Vos in 2011 rekenen op de aanwezige steun van onder andere Vos Oss Motoren, J&E Sports, Pirelli en REV’IT! en diverse andere trouwe sponsoren. Vos: “Ook deze hechte groep sponsors ziet het nieuwe avontuur helemaal zitten. Daarom heb ik heel veel vertrouwen in 2011. Voordat het seizoen begint, gaan we een aantal keer testen in Spanje om zo optimaal voorbereid aan de start van het nieuwe Dutch Superbike-seizoen te staan!”

De eerste race van het nieuwe Dutch Superbike-seizoen wordt zondag 3 april 2011 verreden op het TT Circuit van Assen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.