Vos sluit seizoen wederom af in Qatar

Ook in 2010 sluit Arie Vos het racejaar af met de 8 Hours of Doha, de laatste WK Endurance-race van dit seizoen. Deze ‘achtuurs’ wordt verreden op beroemde Losail International Circuit in de woestijn van Qatar. De Ossenaar komt traditioneel uit voor het RMT #21 Racing Team. Dit in Duitsland gevestigde team kent tot nu toe helaas een lastig seizoen.

Vos moet samen met zijn teamgenoten Thomas Roth (Duitsland) en Viktor Kispataki (Hongarije) op zaterdag 13 november er voor zorgen dat RMT in ieder geval met een goed gevoel de winter in kan. Qua inzet en kennis zit het bij het team overigens meer dan goed, alleen op het gebied van geluk wil het maar niet meezitten. Vos kijkt desondanks met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd.

“Het is een prachtige traditie aan het worden. Tijdens het WK Endurance kun je echt veel rijden en daar hou ik van. Daarnaast is racen in het donker fantastisch. Natuurlijk, de baan is wel minimaal verlicht. Maar het is echt niet te vergelijken met de lichtzee tijdens de MotoGP. Je hebt bijvoorbeeld de koplampen nodig om te zien waar je precies rijdt.”

“De samenwerking met het RMT Racing Team verloopt altijd perfect. Het is een gezellig én een professioneel team. Jammer genoeg heeft RMT tot nu toe weinig geluk gehad. Samen met mijn teamgenoten Roth en Kispataki wil ik het team en mijzelf een mooi seizoenseinde geven.”

Groot voordeel is dat RMT met een Honda CBR1000RR Fireblade rijdt. Hierdoor hoeft Vos niet al te veel te wennen aan de motor. Wel is de Japanse motorfiets vanwege het anders opgestelde reglement op sommige punten verschillend ten op zichte van de Fireblade waarmee de Vos Oss Motoren Racing Team-coureur dit jaar de Dutch Superbike-titel op een haar na miste.

Vos heeft in het verleden al vaak laten zien snel te kunnen omschakelen. Ook het feit dat bij het WK Endurance de afstelling door drie rijders bepaald is, geeft de Ossenaar weinig problemen. En dat is bijzonder want juist hiermee hebben veel anderen grote moeite. Doordat Vos in topconditie verkeerd, vormt het maken van lange stints ook geen enkel obstakel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?