Vos wint in Bahrein

Arie Vos en Viktor Kispataki met de indrukwekkend grote beker (foto: Petra Sövegjártó)

Arie Vos en Viktor Kispataki hebben voor een ongekend grote sensatie gezorgd door de Bahrain 6 Hour Bike Festival te winnen! Hoewel deze wedstrijd niet meetelde voor het Wereldkampioenschap Endurance een zeer knappe prestatie aangezien bijna het complete startveld van de 8 Hours of Doha, waar het wel om de WK-punten ging, aanwezig was. Startend vanaf de tweede plaats kende de RMT #21 Racing Team-coureurs in het begin van de wedstrijd een paar kleine problemen. Hierdoor zakten ze terug naar de vijfde plaats. RMT hield het hoofd zeer wijselijk koel omdat er nog veel ronden verreden moesten worden. Gaandeweg de eerste stint van Vos ging het beter en beter. Na een uur lag RMT op de tweede plaats, vlak achter het Yamaha Austria Racing Team.

Dit team kreeg niet veel later te maken met een kapot motorblok waarna Vos en Kispataki de opgelegde kans meteen pakten en de leiding in handen namen. Er moest op dat moment nog ruim vier uur gereden worden. Door perfect teamwerk van het RMT #21 Racing Team kwam de zege gelukkig geen moment meer in gevaar. Uiteindelijk hadden Vos en Kispataki een ronde voorsprong op het Spaanse YMES Folch Endurance en twee ronde op QERT uit Qatar. Vos: “Het zijn echt twee fantastische weken geweest! Na het succes in Qatar was de trip naar het Midden-Oosten eigenlijk al geslaagd. Vanaf de eerste meters op het Bahrain International Circuit merkte Viktor en ik echter dat het met de snelheid meer dan goed zat en dat opnieuw een prachtig resultaat mogelijk moest zijn. Zeker nadat ik vrijdag de pole position met slechts 0.2 seconde miste.”

“Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad met het uitvallen van het Yamaha Austria Racing Team maar we zaten wel op de juiste positie om te profiteren. Daarnaast moest er toen nog ruim vier uur gereden worden waarin we geen enkele fout hebben gemaakt. De pitstops verliepen perfect en zowel Viktor als ik konden zeer snelle tijden rijden waardoor de concurrentie niet dichterbij kwam. Uiteindelijk wonnen we met een ronde voorsprong. Geweldig! Hierbij wil ik iedereen van het RMT #21 Racing Team bedanken voor de grote inzet. Twee podiumplaatsen, waaronder één keer winst. Dit had ik echt niet durven dromen. Fantastisch!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?