Vos zorgt voor vuurwerk op Losail

Arie Vos heeft voor een sensatie gezorgd tijdens de Superpole van de  8 Hours of Doha. De Ossenaar verraste het complete WK Endurance-paddock door de vierde startplaats voor zich op te eisen. Een ongekende prestatie, zeker omdat het RMT #21 Racing Team met beperkte (financiële)middelen moet werken en het daardoor erg lastig is om het tegen de topteams op te nemen.

Na afloop was Vos zelfs verbaasd door de indrukwekkende tijden die hij reed: “Ik kan het nog steeds haast niet geloven. Het was voor de eerste keer dat ik een Superpole reed. Dit is echt een fantastische formule waarbij telkens een aantal rijders afvalt. We waren, gezien de omstandigheden van vanmorgen, al tevreden toen we bij de laatste acht zaten.”

“Doordat Didier van Keymeulen in de ochtendsessie viel, had ik vandaag namelijk nog geen meter gereden en moest de Honda grotendeels uit elkaar. De monteurs hebben echter fantastisch werk afgeleverd want al bij het begin van de Superpole voelde de Honda perfect aan. Gedurende de sessie ging het steeds beter en beter. Dat we morgen vanaf de vierde plaats mogen vertrekken is geweldig.”

Hoewel Vos het afgelopen jaar ook met een Fireblade onderweg was, is het verschil tussen de twee motorfietsen erg groot. Vos: “Rijdend met deze Honda doet mij beseffen hoe goed ik de zaken in het Open Nederlands Kampioenschap voor elkaar heb. Het verschil is echt groot.” Maar zoals zo vaak wist de vijfvoudig Nederlands kampioen zich perfect aan te passen naar de omstandigheden.

De ontlading bij het RMT #21 Racing Team na afloop van de Superpole was groot. Het team zit het hele jaar al in de hoek waar de serieuze klappen vallen en kon deze opsteker goed gebruiken. Door de ervaring in het WK Endurance weten RMT en Vos als geen ander dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden.

Vos: “In acht uur racen kan heel veel gebeuren. Hopelijk valt de polsblessure van Didier mee. Zoals het er nu naar uitziet kan hij morgen rijden. Mocht dat toch niet lukken dan rij ik de 8 Hours of Doha alleen met Viktor Kispataki maar daar ga ik op dit moment niet van uit.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?