Vriend en vijand eensgezind

Tijdens de tweede Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Circuit, afgelopen zaterdag, overheerste eensgezindheid over de toekomst van het circuit. Zowel voor- als tegenstanders hebben elkaar gevonden in een duidelijke toekomstvisie, waarbij duurzaamheid, innovatie en beperking van overlast speerpunten zijn.

Adviesbureau BMC presenteert eind oktober een visie op de toekomst van het TT Circuit en peilde tijdens de Vriendendag de meningen onder de ruim 200 toehoorders. Omwonenden, politici en gebruikers van het circuit reageerden eensgezind op de stelling dat de raceactiviteiten kunnen groeien, mits de overlast wordt beperkt. Het Drentse circuit moet vooroplopen in duurzaamheid en innovatie om zo haar toekomst veilig te stellen.

Volgens Jaap Timmer, vicevoorzitter van de Stichting Vrienden TT Circuit, betekent de eensgezindheid een doorbraak in de voortdurende discussie tussen voor- en tegenstanders: “Afgelopen weekend werd al het goede voorbeeld gegeven met de allereerste Grand Prix voor elektrische motoren. Daarmee zetten we het TT Circuit internationaal op de kaart als koploper en tonen we aan dat we onze ogen niet sluiten voor maatschappelijke discussies. Iedereen is het erover eens dat het circuit alleen op deze manier nieuwe activiteiten kan aanboren.”

De eensgezindheid over de toekomst bleek ook uit de forumdiscussie, waaraan onder andere Laura Punt (gemeenteraadslid voor GroenLinks), Wim van de Camp (CDA-Europarlementariër), Henk Mathijsse (wethouder in Assen), Tanja Klip-Martin (gedeputeerde Provincie Drenthe) en motorcoureur Jurgen van den Goorbergh deelnamen.

De voorstellen voor uitbreiding van het circuit -en tegelijkertijd beperking van overlast- behelzen ondermeer het optrekken van (natuurlijke) geluidswallen, beter integreren van het circuit in de omgeving, efficiëntere toegangswegen, geluidsarme raceklasses en het compenseren van geluidsdagen met stiltedagen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.