Vrouw met ballen

Snelle vrouwen zijn er niet zoveel. Nouja, wel in het huishouden, maar in de racerij? Daarom hebben we des te meer respect voor Jenny Tinmouth, de eerste vrouw die een geheel seizoen in het BSB gaat rijden. De 31-jarige blondine zal op een Aprilia RSV4 het seizoen British Superbike rijden, nadat ze vorig seizoen nipt derde werd in de British Supersport Cup. Haar meest indrukwekkende prestatie heeft ze misschien wel tijdens de TT op de Isle of Man neergezet, waar ze het vrouwelijke ronderecord verbrak. En we weten allemaal dat je voor de Isle of Man TT écht wel een flinke portie lef moet hebben!

‘Ik ben enorm blij, ik kan het nauwelijks geloven’, zo zegt Tinmouth. ‘Het is altijd m’n ambitie geweest om in de British Superbikes te racen, en ik heb ook vaak geprobeerd om een startplaats te bemachtigen. Na een paar jaar in de Supersport en een paar deelnames aan de TT is dit een logische stap voor m’n ontwikkeling.’

Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.