Weinig geluk voor Herlings

De Grote Prijs van de Verenigde Staten is motorcrosser Jeffrey Herlings slecht bekomen. De 15-jarige Brabander eindigde zondag in het snikhete Glen Helen, Californië, op de teleurstellende veertiende plaats. De fabrieksrijder van KTM zakte in de stand van het wereldkampioenschap van de derde naar de vierde plaats.

Herlings kwam beide manches in de MX2-klasse niet goed door. In de eerste moest hij zich na een foutje in de beginfase opwerken van achteren en wist hij nog als achtste te finishen. In de tweede reeks maakte een valpartij een snel einde aan zijn race.

De Fransman Marvin Musquin won beide manches en de regerende wereldkampioen verstevigde daarmee zijn leidende positie in het WK. De Amerikaan Zach Osborne eindigde als tweede voor de Fransman Steven Frossard.

In de MX1 boekte Antonio Cairoli zijn derde zege van het seizoen. De Italiaan verdiende de dagzege met de eerste plaats in de eerste manche en de derde in de tweede. Hij bleef de Amerikaan Mike Alessi en de Belg Clement Desalle voor. Leider Cairoli liep in het WK-klassement verder uit.

De Nederlander Marc de Reuver speelde geen rol van betekenis. Hij eindigde twee keer buiten de top twintig en scoorde daardoor geen WK-punten.

Foto: KTM / R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.