Wie gaan er vlammen in Varsseveld?

De VAMAC zorgt voor een unicum. Nadat eerder dit jaar de MX1, MX2 en damesklasse al te gast waren in Varsseveld voor hun ONK-wedstrijd, rijden de laatste zondag van augustus ook de overige drie klassen voor de ONK-punten in Varsseveld. Door het grote aanbod aan organisatoren gebeurt het zelden tot nooit dat er in één seizoen twee ONK-wedstrijden op één baan gehouden worden.

In de zijspanklasse zien we op 29 augustus uiteraard meervoudig wereldkampioen Daniël Willemsen met Gertie Eggink, die in 2010 weer fier aan kop gaan in het wereldkampioenschap. In het ONK doen ze dat echter niet, omdat Willemsen een ONK-wedstrijd miste. Maar zeker weten dat hij in Varsseveld, één van zijn favoriete banen waar hij sinds 1998 al negen keer een wedstrijd won, wil laten zien dat hij in 2010 weliswaar geen Nederlands Kampioen zal worden, maar wel verreweg de snelste rijder is.

De strijd aan de kop van het ONK-klassement is zonder Willemsen/Eggink allerminst saai, want nu krijgen juist de andere teams de kans om uit de schaduw te treden. Zoals de broers Carlo en Tom van Duijnhoven, of het aanstormende talent Etienne Bax/Ben van den Bogaart. Zij staan nu één en twee in de tussenstand met slechts 8 punten verschil; er kan dus nog van alles gebeuren.

In de MX3 gaat de titelstrijd tussen Maikel Swanenberg, Oscar Vromans, Richard Nugteren en Marco Langebach. Tot slot strijden de Quads in Varsseveld. Vorig jaar had Varsseveld de primeur van de eerste EK-quadcross in Nederland en dat werd zo’n succes dat de KNMV onmiddellijk ook een ONK-serie voor deze vierwielers in het leven heeft geroepen. Mike van Grinsven uit Heesch gaat aan de leiding, maar de beide Belgische Quadrijders Davy de Cuyper en Jan Vlaeymans liggen op de loer en willen de eerste ONK Quadtitel graag meenemen naar België!

De trainingen beginnen zondag 29 augustus om 10.00 uur en om 12.30 uur valt het starthek voor de eerste keer. Het Varsseveldse motorcrosscircuit De Vennebulten is goed bereikbaar en is te vinden aan de N18 (de weg van Varsseveld naar Lichtenvoorde), tegenover café De Radstake. Direct aan deze grote weg zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor handen.

De entree bedraagt 15 euro. Jeugd tussen 10 en 15 betaalt 5 euro en onder de tien mag je onder begeleide gratis naar binnen. Tussen de wedstrijden door kan iedereen genieten in de grote feesttent nabij het startveld waar Bart Notten en zijn Kids & Sidecars voor demonstratie van de jeugdige zijspancrossertjes tussen zes en veertien jaar.

Foto: Eddy Koedijk

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.