Wildcards 80e TT Assen bekend

De internationale motorbond FIM heeft aan de KNMV de namen bevestigd van de rijders die een wildcard krijgen voor de GP 125cc tijdens de Dutch TT in Assen. Ernst Dubbink, Roy Pouw, Pepijn Bijsterbosch en Jerry van de Bunt mogen zich gaan kwalificeren voor de race die zaterdag 26 juni om 11.00 uur op de Drentse hei van start gaat.

Van het genoemde kwartet wildcardrijders kregen Bijsterbosch en Pouw in 2009 ook al een kans. Jasper Iwema en Michael van der Mark waren al verzekerd van deelname, zij hebben immers een vaste start in het 125cc wereldkampioenschap in 2010.

Door het toekennen van wildcards komt het aantal Nederlandse rijders op 6. Hiermee krijgt de 125cc-klasse een oranje randje. De trainingen voor deze jubileum TT worden gehouden op donderdag 24 en vrijdag 25 juni.

Foto: Rick Jansen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.