Wildcards Bos en Van der Aa

Kervin Bos (foto) en Jos van der Aa hebben een wildcard voor het WK Supersport aangevraagd en gekregen. Ze mogen zich dus meten met de wereldtop. Voor Bos is het de tweede keer, want in 2009 had hij ook al een wildcard. De ambitieuze coureur wil zien hoe zijn niveau is ten opzichte van de WK-rijders.

Bos: “Ik hoop het materiaalverschil met de WK-rijders zo goed mogelijk te dichten. Het seizoen kende voor mij een droomstart met winst in de eerste ONK-race. Dat was goed met het oog op de WK-wedstrijd. Het zou mooi zijn als ik een WK-punt zou kunnen halen.”

Jos van der Aa begon zijn racecarrière in de 125cc, maar liet die klasse schieten “omdat die te duur was en ik niet goed op een 125cc-machine paste”. Hij kende geen goede voorbereiding op zijn debuut op WK-niveau. Van der Aa: “Tijdens de ONK-race hadden we problemen met de set-up van de motor. Hopelijk gaat het dit weekend beter. Mijn doel is om te genieten van de wedstrijd en ik wil proberen een paar vaste WK-rijders achter me te laten.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?