Willemsen favoriet in Oldebroek

Tijdens de trainingen en kwalificaties voor de zijspancross-GP van paasmaandag heeft Daniël Willemsen laten zien dat hij topfavoriet voor de wedstrijd is. Samen met passagier Gertie Eggink was de zevenvoudig wereldkampioen op zaterdag oppermachtig in Oldebroek op circuit ‘de Bargen’.

Willemsen was zowel in de vrije training, de kwalificatietraining als in zijn kwalificatierace oppermachtig. In hun kwalificatierace finishten Willemsen en Eggink twintig seconden voor de Letse broers Daiders. Naast Willemsen/Eggink plaatsen zich uit die race Marcel Willemsen/Bruno Kaelin, Maikel Kuster/Wilfried Keuben, Thijs Derks/Roy Derks en Frank Mulders/Joey van de Venne voor de beide GP-manches op paasmaandag.

De tweede kwalificatierace werd gewonnen door Etienne Bax en Ben van den Boogaart. Verder plaatsen zich vanuit deze wedstrijd Marcel Grondman/Rick Sellis, Carlo van Duijnhoven/Tom van Duijnhoven en Jan en Jeroen Visscher voor deelname aan de GP. Daarmee is een sterke Nederlandse deelname gegarandeerd op het fraaie circuit in het noordoosten van de Veluwe.

Naast het WK voor de zijspannen rijden in Oldebroek ook nog de quads voor het EK. De quads rijden drie manches, de zijspannen twee, waarvan de eerste om half twee van start gaat.

Foto: Daniël Willemsen en Gertie Eggink staken op zaterdag met kop en schouders boven de concurrentie uit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.