Willemsen met jonge Oekraïner in de bak

Achtvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen rijdt volgend seizoen met de jonge Oekraïner Roman Vasyliaka als bakkenist. ”Ik wil nog een keer met een onervaren, maar talentvolle jongen proberen de titel te pakken”, zei de crosser uit Lochem donderdag.  Willemsen zou aanvankelijk afgelopen seizoen al rijden met Vasyliaka, maar een slepende polsblessure voorkwam dat de Oekraïner in de bak van de 35-jarige Willemsen kon stappen.

Willemen vond een vervanger in zijn streekgenoot Gertie Eggink. Die haakte tegen het einde van het seizoen af met fysieke problemen, waardoor Willemsen zijn achtste titel met de Belg Dagwin Sabbe binnenhaalde. ”Ik vind het fantastisch om een jonge onbekende rijder op te leiden. Destijds kende ook niemand Kaspars Stupelis en Reto Grütter. Iedereen zei: waar gaat die Willemsen nou mee rijden?”

“Vervolgens werd ik wel kampioen met die jongens”, aldus Willemsen, die dit jaar de Dakar Rally overslaat. ”Ik ben bezig een eigen zaak op te bouwen en dat loopt harder dan gedacht. Ik kan nu niet weg.” Willemsen is al wel met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen. ”Stiekem hoor, want de meeste crossers zijn nu nog in hun winterslaap.”

Het WK 2011 begint op 3 april met de Grote Prijs van Nederland in Oss.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.