Willemsen rijdt met Oekraïense licentie

Het zijspan seizoen dat op 7 maart 2010 losbarst in Lochem brengt voor zowel topfavoriet Daniël Willemsen, voor de fans en voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) een dubbel gevoel met zich mee. Na zeven wereldtitels te hebben behaald met een Nederlandse KNMV licentie rijdt Willemsen komend seizoen onder de vlag van de Oekraïense bond.

“De moeilijkste keuze in mijn carrière” aldus de Lochemse zevenvoudig wereldkampioen Willemsen op de site van de KNMV. “Ik heb in de Oekraïne een geweldige sponsoraanbieding gekregen. Een financiële klapper die mij in staat stelt om de komende jaren vol voor mijn sport te kunnen gaan zonder mij zorgen te hoeven maken of we alle wedstrijden kunnen rijden.”

“Dat is een luxe die ik in mijn hele loopbaan nog niet heb gehad. Het liefst had ik gezien dat ik gewoon had kunnen rijden met een KNMV licentie. Ik wil graag loyaal zijn aan de bond waarmee ik jarenlang goed en constructief heb samengewerkt. Het was echter voor de Oekraïense bond onbespreekbaar in deze deal om niet met hun licentie te rijden.”
 
De KNMV reageert bij monde van directeur Patrice Assendelft teleurgesteld maar met begrip. “Daniël heeft ons in een vroeg stadium hierover in kennis gesteld en ons aangegeven welk dilemma dat voor hem was. Wij hebben samen met hem geprobeerd dat bij de Oekraïense collegae te beslechten, maar helaas zonder resultaat.”

“Hoe zeer wij het ook betreuren dat ons vlaggenschip, want zo mag je een zevenvoudig wereldkampioen en viervoudig winnaar van de Hans de Beaufort beker wel noemen, voor een andere bond gaat rijden, wij kunnen niet anders dan zijn beslissing te respecteren. De KNMV zal nooit de mogelijkheden van een sportprofessional blokkeren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de goede relatie die er is tussen Daniël en de KNMV gewoon in stand blijft.”

Willemsen geeft aan opgelucht te zijn dat de KNMV het sportief opvat. “Het was en is voor mij een lastige kwestie want ik blijf Nederlander en de KNMV is gevoelsmatig mijn bond, dat verandert niet.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.