WK zonder Nederlanders

Voor de MotoGP en eigenlijk ook voor de Moto2 is dat niet zo verwonderlijk, maar ook in de lichtste klasse 125cc ontbreekt vooralsnog een Nederlandse naam. Vorig seizoen was Jasper Iwema (foto) de enige vaste Nederlandse rijder in de GP’s.

De Drent kwam onder de vleugels van Abbink Racing uit voor Team Germany in de 125cc. Iwema is voor 2010 wel geaccepteerd als coureur, maar heeft nog steeds geen team. Pogingen om Iwema op te nemen in het De Graaf Grand Prix-team van Arie Molenaar zijn mislukt.

Teambaas en coureur werden het niet eens over de voorwaarden, meldde de woordvoerder van het team tegen het ANP. Molenaar zette voor dit seizoen ook in op Michael van der Mark, maar de jonge coureur uit Rotterdam kreeg de financiën niet rond.

”We vinden het jammer. Arie Molenaar heeft het echt geprobeerd met een Nederlander, want we zien de toegevoegde waarde. In het verleden hebben wij jonge coureurs als Raymond Schouten, Joey Litjens en Hugo van den Berg aan een vaste GP-plek geholpen.”

“Helaas is het zo dat een coureur ook zelf een aanzienlijk bedrag aan sponsorgeld moet meebrengen en dat blijkt in Nederland toch een moeilijk verhaal. Daarbij kun je van mij aannemen dat Molenaar absoluut geen duur team is”, aldus de woordvoerder.

Foto: ANP

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL