Wordt Herlings opvolger Strijbos?

Het GP-debuut van de 15-jarige Jeffrey Herlings doet sterk denken aan het debuut van Dave Strijbos, 26 jaar geleden. In 1984 reed de toen 16-jarige Strijbos zijn eerste GP in het Italiaanse Vittorio Veneto. Hij finishte daar als zesde en vierde. En wat deed Herlings in zijn eerste GP, twee weken geleden in Bulgarije? Hij werd daar zesde en derde. Vorige week deed hij het in het Italiaanse Mantova nog weer net iets beter met een zesde en een tweede plaats.

Als Herlings in de voetsporen van Strijbos kan treden, betekent dat een heel mooie dag voor hem (en de duizenden Nederlandse toeschouwers!), aanstaande zondag in Valkenswaard. Strijbos won namelijk zijn eerste Nederlandse GP, de tweede GP ooit waarin hij startte. Dat was in Stevensbeek. Strijbos (1987) en Erik Eggens (2001) zijn overigens de enige Nederlandse winnaars van een Grand Prix op het Eurocircuit van Valkenswaard. Het wordt hoognodig tijd dat deze lijst wordt uitgebreid.

Foto: KTM / R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?