Yamaha geeft Rossi vrij

Yamaha heeft motorcoureur Valentino Rossi toestemming gegeven in november al te testen voor zijn nieuwe team Ducati. De negenvoudig wereldkampioen uit Italië verlaat de Japanse renstal en komt in 2011 uit op de motor die in zijn geboorteland wordt gefabriceerd. De eerste testen voor het nieuwe seizoen zijn direct na de laatste Grote Prijs van dit jaar in Valencia. Rossi moest lang wachten op permissie van Yamaha, dat hem tot het einde van dit jaar aan zijn contract wilde houden.

De 31-jarige coureur kreeg afgelopen weekeinde bij de GP van Australië het verlossende telefoontje van Yahama-baas Masao Furusawa. ”Hij belde me en zei dat het een manier was om mij te bedanken voor wat ik heb gedaan voor Yamaha.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.