Yamaha terug in WK Supersport

Eind 2009 pakte Cal Crutchlow (foto) op indrukwekkende wijze de WK Supersport-titel. Lang kon de Japanse fabriek er echter niet van genieten want nog voor de titel binnengehaald was, werd duidelijk dat Yamaha zich zou terugtrekken uit het WK Supersport, onder meer door de kredietcrisis. Gelukkig heeft de afwezigheid maar één jaar geduurd.

Het Italiaanse BE1 Racing heeft namelijk de Triumph Daytona 675 ingeruild voor de Yamaha R6. Chaz Davies en Luca Scassa hebben de moeilijke taak het succes van Crutchlow te evenaren. BE1 gaat rijden met de oude machines van Crutchlow en zijn toenmalige teamgenoot Fabien Foret. Op dit moment worden deze R6’en in de workshop afgestoft, afgetankt en opgewaardeerd. Veel tijd is er niet want morgen staat al de eerste testdag in Portimão op de planning.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?