Yamaha wil Rossi niet kwijt

Valentino Rossi is niet alleen op, maar ook naast de baan moeilijk te volgen. Elke keer als de Italiaan gevraagd wordt naar zijn plannen voor 2011 praat hij om de vraag heen. Er is met geen mogelijkheid een serieus antwoord uit hem te krijgen. Zo zei hij na de GP van de Sachsenring in een interview lachend dat hij denkt dat Yamaha hem laat gaan omdat hij te oud is.

Fiat Yamaha Teammanager Lin Jarvis ontkende dit krachtig in het Italiaans dagblad Gazzetta dello Sport. Hij vertelde dat Yamaha Rossi helemaal niet te oud te vindt. Sterker nog, ze willen de negenvoudig wereldkampioen niet kwijt. “Hij is en blijft een winnende rijder, zijn leeftijd is geen probleem. We hebben hem een aanbod gedaan dat, volgens ons, volledig acceptabel is”, aldus Jarvis.

Het plan van Yamaha is om in 2011, op wat voor manier dan ook, een winnend team te hebben. Het zou hen ideaal lijken als zowel Rossi als Jorge Lorenzo blijven. Mocht één van de twee echter besluiten om naar een ander team te gaan, dan neemt Ben Spies die plaats in.

Maar als Rossi weggaat, dan is daarmee nog niet alles gezegd. Het is namelijk nog maar de vraag wie er in die situatie bij Yamaha blijft. Er gaan geruchten de ronde, dat volgend jaar het huidige team van Rossi, inclusief Jeremy Burgess en Divide Brivio, in het rood gekleed zullen gaan. Of dat werkelijk zo is, wordt bekend gemaakt in Brno.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.