Youngtimers met lange adem

Het bekende Oschersleben zal 15 en 16 juli aanstaande het toneel zijn van twee Endurance races met neoklassieke youngtimers. De Classic Team Endurance, die ooit begon op Croix-en-Ternois, zal zijn tiende verjaardag volgas vieren met een uithoudingsrace van vier en een half uur. Tevens wordt er een SuperclassiX Endurance verreden van vier uur lengte. Het verschil tussen de twee wedstrijden?

Wel, de Classic Team Endurance is voorbehouden aan luchtgekoelde motoren die rollen op 18 inch wielen met een bouwjaar tot 1983. Binnen deze klasse is er een onderverdeling van ‘Vintage’, ‘ClassiX’ en ‘Big ClassiX’. De SuperclassiX worden gevormd door ‘17 inch-motoren’ tot 1992 die rijden in de klasses ‘TT Open’, ‘TTF1’, ‘TTF2’ en ‘TTF3’, globaal dezelfde categorisering als in het vroegere TT World Championship. Hierdoor zal het evenement nogal wat neoklassiekers herbergen zoals de RC30, ZXR750, FZ en FZR1000, maar ook minder ‘hard core’ supersporters als de CBR600 en FZR600.

In beide endurance races kunnen teams een of twee motoren inschakelen, maar het is verplicht met twee rijders de motoren te bestieren. De 15e juli staat in het teken van een drietal trainingen, een dag later vinden de races plaats. Licensies en startbewijzen zijn niet verplicht en organisator Art Motor draagt zorg voor een passende verzekering. Meer info: www.classicendurance.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.