Zeelenberg trots op titel

Wilco Zeelenberg zag met grote trots dat zijn pupil Jorge Lorenzo zondag de wereldtitel veiligstelde in de MotoGP. De Nederlandse oud-coureur had genoten, zei hij op de NOS-radio. ”Het was een speciale race. Het zat eraan te komen, maar je moet het toch nog even doen. We hebben er echt van kunnen genieten”, zei de teammanager van het fabrieksteam van Yamaha.

Lorenzo kon door het wegvallen van zijn concurrent Dani Pedrosa relatief rustig aan doen in de Grote Prijs van Maleisië. De negende plaats volstond op het circuit van Sepang. ”Hij zou geen gekke dingen doen en in het begin van de race het tempo zetten. Dat lukte goed”, zei Zeelenberg. Lorenzo liet uiteindelijk twee man passeren, de Italianen Valentino Rossi en Andrea Dovizioso, om als derde te finishen.

Een nieuwe confrontatie met teamgenoot Rossi ging Lorenzo wijselijk uit de weg. Beide coureurs reden elkaar bij de vorige Grand Prix van Japan bijna van de baan. ”Wat Rossi deed, was niet nodig. Het was een grandioos gevecht, maar Lorenzo was terecht niet blij met het rijden van Rossi. Hij had iets kunnen breken. Het is niet prettig om zo met je teamgenoot te strijden. Daar is intern ook over gesproken.’

Zeelenberg is ook volgend jaar de manager van Lorenzo. ”We rijden volgend seizoen voor het laatst op een 800cc motor. In de fabriek in Japan gaan 75 tot 80 man aan de slag om de motor nog beter te maken voor volgend seizoen. Maar verwacht geen ingrijpende veranderingen; de basis staat er.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.