‘Zege opdragen aan Tomizawa’

De Spaanse wegracer Jorge Lorenzo jaagt zondag in eigen land op zijn negende zege in de MotoGP van dit seizoen. Als de leider in het wereldkampioenschap de Grote Prijs van Aragón wint, dan draagt hij de zege op aan de overleden Japanse motorcoureur Shoya Tomizawa. “Ik wil heel graag een goede race rijden en die opdragen aan Tomizawa”, zei de coureur van Yamaha.

De 19-jarige Tomizawa verongelukte twee weken geleden tijdens de Moto2-race in San Marino. De Japanner ging op hoge snelheid onderuit op het circuit van Misano, waarna twee andere coureurs hem niet meer konden ontwijken en hem overreden. Tomizawa werd woensdag in zijn Japanse geboorteplaats Chiba begraven. Meer dan duizend mensen bewezen de talentvolle motorrijder de laatste eer.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?