4 Hours of Spa Endurance

Zaterdag 12 juni klokslag 20.00 uur zal het hart van 70 piloten volop slaan in afwachting van het startschot. In Le Mans-stijl zullen de piloten opgelijnd staan tussen de Source en de Eau Rouge, voor hun machines van voor 1980. Deze start zal het begin inluiden van de 4 Hours of Spa Endurance, één van de belangrijkste momenten van de achtste editie van de Bikers’ Classics!

De deelnemerslijst is al meer dan twee maanden volledig volzet, de interesse in deze 4-uurs race is dan ook uitermate groot. Een remake van de wedstrijden zoals ze vroeger verreden werden op het circuit van Spa-Francorchamps. De organisatie verwacht een heuse strijd want in deze deelnemerslijst zitten een aantal grote tenoren uit de endurance wereld.

Te beginnen met de tandem Stéphane Mertens – Didier de Radiguès (foto)! De wereldkampioen in deze categorie en één van de beste Belgische piloten aller tijden, deelden nog nooit samen het stuur van een motorfiets. De twee winnaars van de 24 Uren van Luik zullen aantreden met een Dholda, een machine gebouwd door de legendarische Jean D’Hollander, de tovenaar van Moerzeke.

Maar ze krijgen een geduchte tegenstander in Richard Hubin. De piloot uit Verviers zal het zadel delen met Patrick Chavagne. Hij greep in 2009 naast de overwinning en is nu uit op een revanche. De winnaars van vorig jaar Charles-Artigues / Sleurs zullen hun titel verdedigen aan boord van een uiterst sterke Moto Guzzi. Net als die van de Italianen Sardi / Zaccarelli trouwens, die recentelijk vierde eindigden op de Bol d’Or Classique.

Verder vinden we ook nog Roger Ruiz terug in de deelnemerslijst, hij wordt bijgestaan door zijn landgenoot Chris Cremer, Patrick Orban, Henk Van der Mark, Freddy Tacheny, Christian Haquin en Gilles Hampe.

Een hele boel favorieten dus, aangevuld met een lange lijst outsiders. Wie uiteindelijk als eerste over die eindmeet zal gaan is nog maar de vraag. Maar wat we nu al met zekerheid kunnen zeggen is dat het een groot spektakel zal zijn, zowel op de piste als tijdens de pitstops.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.