‘ABS verplicht voor motoren’

De Europese Commissie wil nieuwe motorfietsen verplicht laten uitrusten met een ABS-remsysteem. Het is één van de maatregelen die de Commissie voorstelt om het aantal dodelijke ongevallen met motorrijders te verminderen. In 2008 lieten 5.520 motorrijders het leven in verkeersongevallen in Europa. Het aantal slachtoffers blijft al een decennium min of meer constant, terwijl er steeds minder gebruikers van andere vervoersmiddelen omkomen in het verkeer.

Daarom wil de Commissie nieuwe motorfietsen verplicht laten uitrusten met een antiblokkeersysteem. De Commissie wil voorts alle gemotoriseerde voertuigen uit de L-categorie (bromfietsen, tricycles, quads, motorfietsen met zijspan en nog veel meer) van dagrijlichten laten voorzien. Die maatregel wordt vanaf volgend jaar reeds ingevoerd voor auto's.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.