Afzet BMW Motorrad gestegen

BMW Motorrad kan terugkijken op een zeer succesvol 2010. De afzet van motorfietsen nam wereldwijd met 12,3 procent toe. In een markt met veel concurrentie wist BMW Motorrad de grootste groei te boeken van alle merken. In elf landen is BMW Motorrad nu marktleider, onder andere voor het eerst ook in Nederland.

Over heel 2010 wist de Nederlandse organisatie 1.992 motorfietsen te verkopen. Als enige merk in de top 10 wist BMW bovendien meer motorfietsen te verkopen dan vorig jaar. Dit ondanks de met 14,5 procent gekrompen Nederlandse totaalmarkt. Zelfs de volledige top drie van de markt bestond bovendien uit BMW’s met de R1200RT, de R1200GS en de R1200GS Adventure.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.