Agent verdoet tijd in flitsauto

Door personele problemen moeten politiemensen nu dagenlang in flitsauto's zitten en achter de balie van het bureau staan omdat burgerwerknemers die dat voorheen deden, zijn wegbezuinigd. "Het staat haaks op het beleid van onze politieminister Hirsch Ballin, die juist vindt dat er meer blauw op straat moet zijn. Maar door personeelsgebrek moeten de korpsen nu agenten van straat halen om andere taken uit te laten voeren", zegt woordvoerder Wiep van der Pauw van de Algemene Christelijke Politiebond.

Zo worden agenten in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gedwongen plaats te nemen in flitsauto's om zo veel mogelijk snelheidsduivels op de bon te slingeren. De bonnenregen is nodig om het politiekorps te helpen aan genoeg bekeuringen, waarmee ze een extra bonus van 900.000 euro krijgen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.