Agenten tot bonnenrace gedwongen

Agenten van het Rotterdamse politiekorps worden tegen elkaar opgezet door de leiding. In een poging zoveel mogelijk bonnen door agenten te laten uitschrijven is een mail verstuurd waarin politiemensen die hun quotum niet halen 'gevoelloos' worden genoemd. 
 
Op bepaalde afdelingen is aangekondigd dat de werkzaamheden van de agenten op straat zwart op wit voor iedereen te zien zullen zijn. "Iedere maand verschijnt van onze hand een overzicht waar u op kunt zien wat iedereen gepresteerd heeft. Gewoon met de beste bovenaan en de slechtste onderaan. Het spreekt vanzelf dat uw chef u net zo lang zal lastigvallen totdat het goed gaat. En als laatste beloven wij jullie dat degenen die nu nog niet in beweging komen op formele maatregelen kunnen rekenen", staat te lezen in de vertrouwelijke mail aan de medewerkers van onder meer de Directe Hulpverlening (DHV).

Afgelopen zaterdag onthulde De Telegraaf al dat de agenten in Rotterdam op hun salaris worden gekort als ze minder dan 120 bonnen per jaar uitschrijven.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.