Agostini op de motor in Assen

Niemand minder dan racelegende Giacomo Agostini is aanwezig tijdens de Dutch TT op de Drentse hei. De dan 68-jarige Agostini zal zelfs een rondje rijden op de Yamaha waarmee hij in 1975 de wereldtitel veroverde. ''Die Yamaha is speciaal vanuit Japan verscheept naar Assen'', aldus TT-directeur Arjan Bos.

De komst van Agostini naar Assen is een voorproefje van de tweede editie van de Centennial Classic. De Italiaan is op 18 en 19 september één van de deelnemers van het motorsportevenement, dat in 1998 voor het eerst werd gehouden. Meer dan driehonderd oud-rijders en -kampioenen komen naar 'het motormekka van de wereld' en stappen op hun vaak nog originele machines.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.