Agressief weggedrag met stip op één

Ergernis nummer één op de weg: agressieve weggebruikers die zich veel te hard rijdend, intimiderend, vingeropstekend en claxonnerend door het verkeer begeven. Meer nog dan bumperkleven blijken voor weggebruikers de verschillende overtredingen, samen te vatten onder de noemer ’agressief rijgedrag’ hoogst irritant. Dat komt naar voren uit het Nationale Automobilisten Onderzoek 2011, waarbij autorijders via internet een ergernissen top-10 konden samenstellen.

’Agressief rijgedrag’ scoort het hoogste (47%). Vooral mensen van 55 jaar en ouder is agressievelingen op de weg een doorn in het oog. Opvallend is de toegenomen onvrede bij automobilisten over files. De voortdurende vertragingen staan op nummer vijf, als hoogste nieuwe binnenkomer.

Ergenissentop-10
1. Agressief rijgedrag
2. Bumperkleven
3. Onnodig links rijden
4. Rijden met alcohol/drugs
5. Files

6. Geen richting aangeven
7. Zondagsrijders
8. Op het laatste moment ritsen/invoegen
9. Te hard rijden binnen de bebouwde kom
10. Rechts inhalen

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.