Altijd weer die Harley´s

Harley-Davidson blijft ons verrassen met nieuws. Deze keer heeft de Amerikaanse fabrikant een Sportster uit het rek getrokken en die een flinke opknapbeurt gegeven zodat hij het komende jaar verder kan met de typenaam 1200 Custom. Wat meteen opvalt aan de Custom is het gebruik van veel chroom, zoals de verchroomde deksels op het zwarte blok.

Dit beeld wordt aan de rechterkant flink doorgetrokken met de glimmende uitlaatpijpen en de verchroomde wielen. Boven de uiteraard ook chriomen koplamp is een zogeheten oogwenkbrauw geplaatst. Daarachter zie je gepolijste kroonplaten op de brede voorvork. Daarbovenop een pull-back stuur dat is vastgezet op een gebogen riser met geïntegreerd led-display waarin diverse controlelampjes zijn verwerkt.

De 16 inch wielen zijn voorzien van de nieuwe Michelin Scorcher 31 banden. Voor in de maat 130/90B R16, achter 150/80B R16. Behoorlijk brede sloffen dus. De veerkarakteristiek is volledig aangepast op de nieuwe wiel/band combinatie. De 39 mm voorvork staat in een hoek van 30 graden en heeft een naloop van 105 mm. Achter zijn dempers met afstelbare veervoorspanning gemonteerd. Let op de naar voren geplaatste voetsteunen met gepolijste rem- en versnellingsbediening. Wel iets om rekening mee te houden, want dit heeft invloed op de zithouding. Het zadel heeft een zithoogte van 710 mm.

Al dat wordt aangedreven door de welbekende 1200 cc luchtgekoelde V-twin, die een koppel heeft van 98 Nm bij 3200 tpm. Die kracht wordt via een 6-versnellingsbak en riem overgebracht op het achterwiel. Deze nieuwe telg in de familie Sportster wordt leverbaar in de kleuren zwart of zilver voor de prijs van €11.995. Er is ook een oranje met zwarte flanken op de tank. Die kost 12.555 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?