Amerikanen hebben geen zin in Centennial

Voormalige Amerikaanse topcoureurs voelen er weinig voor om mee te doen aan de Centennial op het TT Circuit in Assen in september, meldt RTV Drenthe. Twaalf jaar geleden was de Centennial een groot succes. Oude, bekende coureurs reden nog eenmaal op het TT Circuit.

En de meesten zaten op hun originele motoren. Het succes van toen heeft ervoor gezorgd dat Jos Vaessen en de initiatiefnemer van toen Ferry Brouwer het evenement jaarlijks willen organiseren.

Ferry Brouwer gaf daarbij aan zijn uiterste best te doen om ook Amerikaanse rijders als Kenny Roberts en Eddie Lawson naar het TT Circuit te halen, maar dit is volgens Brouwer lastig omdat deze coryfeeën niet erg gemotiveerd zijn. “Maar ik geef het niet op, is het niet dit jaar, dan volgend jaar. Ik zou graag willen dat de Amerikanen wat gepassioneerder zouden zijn en trotser op wat ze gepresteerd hebben.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.