Arai Chaser krijgt broer

De Chaser is een van de meest gewilde helmen in het Arai-gamma. Reden voor Arai om de Chaser-reeks te verrijken met een nieuwe uitvoering: de Chaser V. Zoals bij alle helmen staat veiligheid voorop. Daarom is de Chaser V vervaardigd uit een vezel versterkte kunststof, die is gewapend met het sterke Super Fibre Laminate. In de flanken van de schaal is een Hyper Ridge profilering aangebracht, die de onderkant van de helm extra stevigheid verleent.

De vizieropening van de nieuwe Chaser V is breder dan voorheen. Hierdoor heeft de rijder een groter blikveld. Vanwege de bredere vizieropening is het nieuwe SAI vizier geplaatst, dat meteen voorbereid is op de plaatsing van een Pinlock anticondens binnenvizier. Dit vizier is tevens uitgerust met ‘wenkbrauw ventilatie’. Dit systeem is volgens Aria verbeterd dankzij de toepassing van aerodynamische luchtinlaten en een nieuwe ontwikkelde achterspoiler. Deze spoiler moet vijftig procent meer vacuüm creëren, waardoor warme en vochtige lucht nog effectiever uit de helm worden afgevoerd.

Behalve de ventilatie is ook het comfort verbeterd en is de pasvorm verder aangepast, aldus de fabrikant. De bijbehorende, uitneembare wangstukken zijn in diverse maten verkrijgbaar. De Arai Chaser V is leverbaar in de maten XS tot en met XXL. De helm is enkel verkrijgbaar in uitvoeringen met designs en kost 599 euro. Meer weten? Neem dan contact op met importeur Hoco Parts, telefoonnummer 0342 412 290 of mail naar arai@hocoparts.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.