Beginnende bestuurders raken rijbewijs sneller kwi

Beginnende bestuurders die in de fout gaan raken sneller hun rijbewijs kwijt. Nu moeten ze na drie zware overtredingen hun rijbewijs inleveren. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) wil dat terugbrengen naar twee. Schultz van Haegen steunt een motie van het CDA en de PvdA, schrijft De Telegraaf.

De partijen willen dat de beginnende bestuurders hun roze papiertje/kaartje kwijtraken als ze twee keer over de schreef gaan door bumperkleven, rijden op de vluchtstrook of het veroorzaken van een ongeval. De minister onderzoekt nog voor welke andere overtredingen de nieuwe norm gaat gelden.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.