Belastingplan 2011 slecht voor motorrijder

De  motorrijtuigenbelasting (MRB) verhoging voor motorfietsen wordt wel doorgezet -blijkt uit het voorstel voor het Belastingplan 2011- terwijl de verhoging van diezelfde MRB voor personenauto’s wordt stopgezet.

Een vreemde zaak, stelt Eugène Daams, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging vast.  “Als we bij de personenauto’s de MRB niet verhogen lijkt het me niet meer dan logisch dat we bij gemotoriseerde tweewielers hetzelfde uitgangspunt aanhouden.”

Het argument van minister De Jager dat de verhouding tussen belastingdruk (laag) en externe kosten voor deze groep voertuigen te veel uit evenwicht is, en daarmee een andere behandeling rechtvaardigt, doet Daams af als ‘zeer slecht onderbouwd’.

“Op dit punt hebben wij al eerder verzocht om buiten discussie staande feiten. Het rapport waarop de uitspraak van de minister is gebaseerd is flinterdun, hetgeen door de betrokken ambtenaren wordt bevestigd”, aldus Daams.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.