Benzineprijs door grens van 1,70 euro

Een liter euro ongelood kost vandaag aan de pomp voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1,70 euro, weer een nieuw record. Dat meldde consumentencollectief UnitedConsumers maandag. De gemiddeld landelijke adviesprijs bereikte vrijdag al een record, maar bleef toen net onder de psychologisch belangrijke grens van 1,70 euro.

Met de nieuwe prijs kost een liter ongelood al ruim 1 cent meer dan het record uit juni 2008. Toen kostte een liter 1,692 euro. De dieselprijs bedraagt dinsdag 1,419 euro per liter. De hoogste prijs die we aan de pomp betaalden voor een liter diesel was 1,503 euro in juli 2008.

Sinds het begin van de onrust in de Arabische wereld zijn de olieprijs en de daaraan gekoppelde brandstofprijzen bezig aan een opmars. De olieprijzen stegen maandag opnieuw vanwege de aanhoudende gevechten in Libië en de onrust in andere Arabische landen. De prijs van een vat Brentolie steeg met 0,8 procent tot 116,85 dollar. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie ging met 1,2 procent omhoog tot bijna 105,74 dollar.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.