Bezuinigingen leiden tot files

De voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer van 230 miljoen euro zullen leiden tot ‘ongekend lange files’. Dat zei werkgeversvereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) dinsdag in een reactie op de begroting voor 2011, aldus De Telegraaf.

Volgens KNV gaat de overheid volgend jaar flink korten op het openbaar vervoer, terwijl er ondertussen fors wordt geïnvesteerd in het spoor- en wegennet. De werkgeversvereniging waarschuwt echter dat bij de planning van deze projecten werd uitgegaan van de invoering van een kilometerheffing. Bovendien zou de kwaliteit van het openbaar vervoer minimaal worden gehandhaafd.

Nu dat niet het geval is, zullen de werkzaamheden volgens KNV tot lange files leiden. Door de bezuinigingen op het openbaar vervoer dreigen reizigers op lange termijn ook nog eens sneller voor de auto te kiezen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.