Bijna 100.000 ton zout op snelwegen gestrooid

Slecht nieuws voor iedereen die geen pekelfiets heeft… Op de Nederlandse snelwegen is tot nu toe 97.000 ton zout gestrooid om gladheid te bestrijden. Dat meldde Rijkswaterstaat aldus De Telegraaf. Hoeveel zout er bij elkaar in gemeenten en provincies is gebruikt, is niet bekend. Vast staat dat het erg veel is.

Rijkswaterstaat telde daarnaast minstens twintig plaatsen waar schade was ontstaan door de vorst, voornamelijk op snelwegen. Achttien zijn er inmiddels hersteld. Twaalf automobilisten hebben tot dinsdag bij Rijkswaterstaat gemeld dat ze schade hadden aan hun auto's door kapot asfalt. Dat kan via een speciaal formulier.

Dat aantal is voorlopig veel minder dan de ruim 3600 claims die de dienst de vorige winter binnenkreeg, maar dat kan de komende tijd nog toenemen. „Vorige winter was er meer sprake van rafeling in het asfalt waardoor meer steentjes losraakten”, aldus de zegsvrouw. „Nu zijn het meer gaten in het asfalt.” Het blijft dus oppassen!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.