BikeSafety 2010

Onlangs vond in Brussel een workshop plaats over de invoering van de derde rijbewijsrichtlijn. Deze workshop was georganiseerd door ACEM in samenwerking met CIECA, FIM, FEMA en Suzuki. Een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst was de uitreiking van de prijs die verbonden is aan een competitie voor rij-instructeurs. De instructeurs moesten op basis van de top-10 oorzaken van ongevallen waar gemotoriseerde tweewielers bij betrokken zijn een geschikte training bedenken die hierop inspeelt.

De eerste prijs, een Suzuki Sixteen 125/150 (foto), werd gewonnen door Wolfgang Stern van het AVP-Institut für angewandte Verkehrspädagogik. In zijn training worden de cursisten er bewust van gemaakt dat veel fouten door hun eigen gedrag in het verkeer worden veroorzaakt. Zijn training gaat met name in op het bewustmaken van fouten door cursisten zelf veroorzaakt door hun eigen gedrag in het verkeer. Het is hierbij belangrijk om te begrijpen wat de beperkingen van de mens zijn als het gaat om uit te voeren handelingen.

De tweede prijs werd gewonnen door Liikenneturva, Central Organization for Traffic Safety in Finland. Deze training richt zich met name op het toepassen van de zogenoemde GDE-Matrix, waaruit duidelijk wordt dat opleidingen die zich uitsluitend richten op speciale vaardigheden negatieve gevolgen kunnen hebben.

De derde prijs werd gewonnen door Stevie Gregson van Driver & Vehicle Agency uit Noord Ierland. Deze training richt zich met name op het bewustzijn van rijders van de blind spot (dode hoek) en hoe dit te voorkomen.

Bron: RAI Vereniging

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?