vrijdag 29 maart 2024

BMW Motorrad voor 13e keer op rij marktleider in Nederland

BMW Motorrad heeft 2022 als overall marktleider in Nederland afgesloten, voor de dertiende keer op rij. Het aantal registraties kwam uit op 2.299, waarbij de BMW R 1250 GS en de
R 1250 GS Adventure wederom de bestverkochte modellen zijn met in totaal 844 registraties. Het marktaandeel is afgelopen jaar uitgekomen op 14,79%. Dat is een prachtige prestatie in een motormarkt die in 2022 in Nederland is gestegen met 1,84%.

“2022 heeft bewezen dat we zelfs in uitdagende tijden sterk zijn”, aldus Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland. “Het jaar begon lastig door stagnerende productie, maar na de zomervakantie draaide onze fabriek weer op volle toeren. Daardoor hebben we alsnog veel klanten kunnen verblijden met een nieuwe BMW. Dat we dan ook nog het jaar kunnen afsluiten met 13 jaar marktleiderschap in successie is fantastisch. Ik ben daarvoor onze klanten, mijn team en ons ijzersterke dealernetwerk grote dank verschuldigd.”

BMW viert 100-jarig bestaan met R nineT 100 Years en R18 100 Years

Wereldwijd was 2022 voor BMW Motorrad het beste jaar ooit met meer dan 200.000 verkochte motorfietsen. 2023 wordt zo mogelijk nog succesvoller. In de eerste maanden van het jaar verschijnen maar liefst zeven nieuwe modellen in de showroom. Bovendien viert BMW Motorrad dit jaar zijn 100-jarig bestaan met talrijke feestelijkheden en evenementen.

Continue uitbreiding

Het aanhoudende verkoopsucces van BMW Motorrad is te danken aan de continue uitbreiding van het aantal modellen. BMW Motorrad is daardoor vertegenwoordigd in nagenoeg alle segmenten en vaak met meerdere modellen en modelvarianten. Vooruitstrevende technologie en design zijn speerpunten die ten grondslag liggen aan het merkcredo ‘Make Life a Ride’. Styling speelt bijvoorbeeld nadrukkelijk een hoofdrol bij de BMW CE 04, een elektrische motorscooter die urban mobility naar een nieuwe dimensie tilt. In 2022 zijn ook de nieuwe K 1600 modellen verschenen, met de fascinerende zescilinder-in-lijn motor en de Dynamic ESA ‘Next Generation’ elektronische demping met volledig automatische lastcompensatie, plus moderne LED verlichting, een nieuwe full-LED adaptieve koplamp en een 10,25 inch TFT kleurendisplay.

Reeks modelintroducties in eerste maanden van 2023

BMW Motorrad start 2023 met een reeks modelintroducties. In de eerste maanden verschijnt in de showroom bij de dealers eerst de nieuwe S 1000 RR, met een geavanceerd rijwielgedeelte voor nog scherper sturen en met verbeterde aerodynamica door de toevoeging van winglets. Ook nieuw is de M 1000 R. Dat is het tweede M model van BMW Motorrad en één van de krachtigste roadsters van dit moment, met prestaties van een superbike. De doorontwikkelde M 1000 RR, kortweg M RR, en de speciale M 1000 RR Competition leggen de prestatielat nog hoger met een topsnelheid van 314 km/h. Die is vooral te danken aan verder verbeterde aerodynamica voor een lagere luchtweerstand en meer stabiliteit. Verder verschijnen in de eerste maanden van 2023 de vernieuwde R 1250 R en R 1250 RS boxermodellen. Beide bieden uitgebreide elektronische rijdersassistentie, die toonaangevend is in hun klasse. Voor de viering van het 100-jarig bestaan van BMW Motorrad in 2023 rollen twee modelversies alvast de loper uit. Dat zijn de R nineT 100 Years Edition en R 18 100 Years Edition.

Crooijmans: “Naast deze modellen zullen we dit jaar nog veel meer nieuws aankondigen, waarmee we een zeer modern aanbod hebben voor alle motorrijders. Hierdoor kijken we met vol vertrouwen naar 2023 en zijn we er zeker van om het marktleiderschap te prolongeren in ons jubileumjaar!”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Leuk zo’n perbericht maar de hele Nederlandse motorgemeenschap weet toch dat BMW zelf motoren registreert om deze titel ieder jaar binnen te halen. Alsof je naar een sportprijzen winkel gaat en zelf een trofee koopt.
    BMW is het simpele klasgenootje dat door de rest maar in de waan gelaten wordt dat het de beste van de klas is.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen